ČIŠĆENJE I PUNJENJE KRISTALA

Kristali su snažni energetski kanali koji pokupe i čuvaju energiju svih onih sa kojima su došli u kontakt. Pri tome, kristali gube snagu. Da biste obnovili njihovu prirodnu energiju, potrebno je da ih redovno čistite.

Očistite kristale, uključujući i nakit, kada ih prvi put donesete kući. Tako ćete ih osloboditi svih neželjenih energija. Zatim, redovno čistite kristale, a posebno nakon što ste sa njima radili.

Ovo su neki od načina kako da napunite kristale energijom:

  • Ostavite ih na mesečini ili na suncu. Iznesite ih napolje i ostavite od 4 do 24 sata, da se kupaju na sunčevoj svetlosti, ili na mesečini, tokom perioda punog meseca, kada je efekat punjenja najjači.
  • Stavite ih u posudu sa gorskim kristalom ili selenitom, na nekoliko sati. Gorski kristal i selenit će napuniti kristale, a pri tome neće izgubiti svoju energiju.

Pre nego se kristali stave na punjenje, potrebno ih je energetski očistiti:

  • Pročistite ih dimom. Upalite snop mirisnog suhog bilja, tamjan, mirisne štapiće ili sveću i kroz dim lagano provlačite kristal. Čišćenje dimom radite napolju ili pored otvorenog prozora, da bi odstranjena energija mogla da ode u atmosferu.
  • Povežite svoje kristale sa prirodom. Dopustite im da se ponovo povežu sa vibracijama Zemlje. Zakopajte kristal u zemlju na period od 24 sata. Ukoliko nemate dvorište, okačite ga na zdravu kućnu biljku i ostavite da uz nju provede 24 sata.
  • Stavite kristal u posudu, naspite preko njega suhu so i ostavite ga u posudi 24 sata. Nakon toga ga obrišite, a so koja je upila negativne energije, bacite. Kristale koji nisu osetljivi možete da ostavite potopljene 24 sata u slanoj vodi, nakon čega se obrišu, a voda se baci.
  • Uzmite ih u ruku i držite pod mlazom ugodno tople vode nekoliko minuta.

PUT KRISTALA