energetsko polje kristala

Energetsko polje kristala zavisi od njihove geometrijske forme, boje i vibracije. Ovi kvaliteti svakom od kristala daju poseban energetski pečat kao i specifična metafizička i lekovita svojstva.

Magična veza između ljudskih bića i kristala postoji od davnina.

Dokazi o upotrebi kristala za zaštitu, isceljivanje, prizivanje ljubavi i općenito u poboljšanja životnih uslova, pronađeni su kod drevnih civilizacija kao što su bili Kinezi, Egipćani, Sumeri, Grci, Rimljani.

Po mnogim autorima ova veza ide mnogo dalje u prošlost, sve do doba Lemurije i Atlantide.

Šamani i drevni vračevi su koristili kristale na više načina – stavljali su ih u obliku praha u eliksire, nosili su ih sa sobom ili ih stavljali direktno na telo tokom ceremonija i rituala. Ovo drevno znanje očuvalo se sve do današnjih dana, a veliku popularnost je steklo pojavom New age pokreta kao i popularizacijom holističke medicine.

Kako nas uči holistička medicina, ili bolje reći holistički način života, na nas utiču naša okolina, vreme, hrana koju jedemo, boja koju nosimo, a takođe na nas deluju i kristali. Kada nosimo kristale ili ih imamo u našem životnom prostoru, oni će emitovati energetske vibracije koje donose osećaj blagostanja na svim nivoima.

Oblici kristala i njihova upotreba

Kristali se mogu koristiti u sledećim oblicima:

Stene

Stene su kristali koji su ostavljeni u svom prirodnom obliku. Kako su često odlomljeni od većeg kristala, površina im je nepravilna i gruba. Smatra se da ovaj oblik kristala poseduje najjače vibracije, upravo zbog zadržavanja svoje izvorne forme. Koriste se tako što se nežno polažu na telo, na mesta na kojima je potrebno da se izvrši balansiranje energetskih tokova i čakri.

Polirani kristali

Polirani kristali se obrađuju korišćenjem peska  vode, kao abraziva, kojima se postiže glatka i zaobljena površina. Najčešće se koriste za nošenje u džepu ili tašni, ali se takođe često koriste u kristaloterapiji.

Nakit

U nakit se većinom ugrađuju kristali koji sadrže vitalnu isceljujuću energiju. U dizajniranju se kombinuju plemeniti metali i boje, što pojačava blagotvorno delovanje kristala.

Nakit od dragog kristala se može izraditi namenski, za tačno određene zdravstvene probleme, ili se može dizajnirati da telu prenosi harmonične vibracije koje će blagotvorno da deluju na čitav organizam.

Nakit može biti izrađen i tako da onome ko ga nosi pruži zaštitu, donese prosperitet, strast ljubav, zdravlje, mir i druge blagoslove.

PUT KRISTALA