FENG SHUI I KRISTALI

Feng Shui je umetnost koja se razvila u Kini pre više od 5000 godina. Feng znači vetar a shui voda. U kineskoj kulturi vetar i voda su simboli dobrog zdravlja i blagonaklonosti sudbine.

Feng Shui je skup znanja koja otkrivaju na koji način je moguće vršiti balansiranje energije u prostoru, da bi se u život prizvala dobra sreća.

Ova metoda rada sa energijama je postala veoma popularna na Zapadu, a kristali, bilo sami, bilo kao deo strukture orgonita, predstavljaju jedno od pomoćnih sredstava koja se mogu ugraditi u principe Feng Shuija.

Zmajevi, jedan od najcenjenijih simbola Feng Shuija

Pre svega, jednostavno postavljanje kristala u neki deo kuće pomoći će da se energija u tom delu izbalansira, te da se ukloni negativna i ustajala energija. Postavljanje odgovarajućeg kristala na tačno određeno mesto u kući pojačaće protok sveže i pozitivne energije kroz prostor.

Lečenje prostora kristalima

Postoje doslovno hiljade kristala koji mogu biti upotrebljeni za lečenje prostora, što prvenstveno zavisi od njihove boje. Ovde ćemo dati primere za neke od njih.

Međutim, pre nego što krenete u odabir kristala, potrebno je da vaš dom, ili prostoriju u kojoj najduže boravite, podelite na 9 sektora.

Svaki od ovih 9 sektora ima svoje značenje i odgovoran je za određene životne aspekte.

1. Karijera (voda)

Ovaj deo prostora predstavlja vaše zanimanje, životni put i budućnost.

U slučaju da vam teško ide pronalaženje posla, da niste zadovoljni postojećim ili da želite, a ne uspevate da napredujete u poslu, postavite u ovaj prostor crni turmalin.

Crni turmalin

2. .Ljubav i brak (zemlja)

Ovo je sektor ljubavi, bliskih, intimnih veza. Ukoliko u ovom segmentu života imate poteškoće, ukoliko vas prate svađe i neslaganja ili ste sami a želite ljubav, postavite u ovaj prostor rozenkvarc.

Rozenkvarc mandarinske patke

3. Zdravlje i porodica (drvo)

Ovo je sektor dobrog zdravlja, dugovečnosti i porodične sreće. Takođe, ako je ovaj segment dobro aspektiran, u vaš dom će dolaziti prijatelji. U slučaju loših aspekta ovog sektora, za lečenje se preporučuje da u njega stavite zeleni kvarc.

Prirodni zeleni kvarc

4. Bogatstvo i prosperitet (drvo)

Da biste bili dobre sreće i živeli u izobilju, usredsredite se na ono što već imate. To će vam pomoći da izbegnete zavist, očuvate dobro srce i pojačate energiju izobilja. Ne zaboravite da su velikodušnost i čovekoljublje važni aspekti prosperiteta. Odličan kristal za ovo područje je ametist.

Ametist

5. Zdravlje i vitalnost (centar, zemlja)

Ukoliko nemate centar, nećete znati gde vam je mesto. Drugim rečima, ovo je sektor zdravlja, a dobro zdravlje donosi zdravo razmišljanje i realan odnos prema životu i ljudima. Ovaj sektor ima uticaj na harmoniju, ravnotežu, sklad i zdravlje ukućana. Dobro je da se u ovom području drži tigrovo oko.

Tigrovo oko

6. Pomoć prijatelja i putovanja (mentori – metal)

Ovaj sektor se odnosi na oca porodice. Donosi finansijsku podršku i pomoć. Dobri aspekti ovog sektora će obezbediti pomoć za sve poduhvate vezane za putovanja i preseljenja. Takođe vam obezbeđuje ličnog duhovnog vodiča. Ukoliko je sektor slabo aspektiran, postavite u njega komad čađavca (dimnog kvarca).

Dimni kvarc

7. Deca i kreativnost (metal)

Ukoliko nemate, a želite decu, obavezno aktivirajte ovaj sektor. U tome će vam pomoći gorski kristal. On će vam, postavljen u ovaj sektor, takođe pomoći da steknete više samopouzdanja, te da lakše otpočnete kreativni rad, da osmislite nešto lepo i korisno.

Gorski kristal

8. Znanje i mudrost (zemlja)

Ovo je sektor traganja za poslom ili hobijem koji će vas duhovno ispuniti i učiniti srećnim. Čovek uči čitavog života. Izgrađuje svoj način razmišljanja, sagledava sopstveni život, nastoji proniknuti u smisao postojanja i svog mesta u univerzumu. Kristali su veoma povoljni u ovom sektoru, a posebno je dobar plavi sodalit.

Plavi sodalit

9 Ugled i reputacija (vatra)

Ovaj segment govori o tome šta želimo i kako nas drugi vide. Ukoliko želite da postanete prepoznatljivi, da vaši talenti budu prepoznati i da dobijete zaslužena priznanja za svoj rad, a to se ne dešava, znači da je ovaj segment vašeg života blokiran. U tom slučaju je preporučljivo da u ovaj prostor postavite karneol.

Karneol

PUT KRISTALA