KRISTAL MALI POMOĆNIK KOD ISPUNJENJA ŽELJA

Meni su kristali i verovanje da oni mogu da smire uzburkane emocije i vrate ih u skladan i miran energetski tok, pomogli da se suočim sa nekim situacijama koje su mi čitav jedan životni period zamaglile tamnim nijansama depresije i straha.

Svojim opuštajućim vibracijama kristali su mi pokazali koliko je štetno živeti u prošlosti i koliko je uznemirujuće fokusirati se na moguće negativne događaje koje bi mogla da donese budućnost.

Ovo je trenutak kada živite. Ovde. Sada. Prošlost je prošla, budućnost se može menjati kada odlučite da to želite. I kada shvatite da to možete, ali o tome ćemo šire govoriti u jednom od tekstova o prirodi ljudske stvarnosti.

ODRŽAVANJE FOKUSA

U literaturi se susreću različita mišljenja koliko dugo treba da se fokusira na realizaciju nove stvarnosti. Raspon se kreće od 17 do 68 sekundi. Ono u čemu se većina autora slaže jeste da preterano i predugo usredsređivanje na želju može dovesti do zamora, a time i suprotnog efekta od onoga što smo želeli.

U mojoj praksi se pokazalo da, jednom kada se odlučite za buduću stvarnost koju želite realizovati, potrebno je da se na nju fokusirate tokom naredne 72 sekunde. Ni manje, ni više od toga.

Zatim se tokom naredna 72 časa vraćajte povremeno toj odlučenoj budućnosti, svaki put se zadržavajući na razmišljanju ili viđenju izabrane budućnosti u intervalu od 72 sekunde, da bi potvrdili svoju odluku da baš tu i takvu budućnost želite. Ovim potvrđujete svoju nameru.

ZAŠTO BAŠ 72 SATA?

Mnoge stare duhovne tradicije  su naglašavale važnost sprovođenja određenih radnji vezanih za izmene sadašnje realnosti kao i postizanja raznih oblika iscelenja tokom 3 uzastopna dana (kada to pretvorimo u časove, dobijamo 24+24+24=72).

Od velike pomoći u ovom procesu može biti jedan od kristala koji ćete odabrati i dodeliti mu ulogu vašeg malog pomoćnika.

Kao i kod svih drugih aktivnosti vezanih za kristale, potrebno je da ga energetski očistite, a onda ga procesirate za projekat koji imate na umu. Zamolite ga da vam pomogne  u ostvarenju vaše namere tako što će vas držati balansirane u sadašnjosti i fokusirane na cilj.

KAKO ODABRATI PRAVI KRISTAL?

Pri odabiru kristala pomoćnika, možete se fokusirati na opšta svojstva određenog kristala, o kojim ste čitali u literaturi. Takođe se možete osloniti na vlastitu intuiciju. Postupite pri odabiru onako kako sami osetite da je najbolje za vas u tom trenutku.

Proces odabira počnite tako što ćete postaviti kristale ispred sebe. Zatim, zamislite da im se obraćate i saopštavate im šta želite. Ukoliko tako osećate, možete svoju želju izgovoriti glasno.

Nakon toga umirite svoj um i osluškujte. Kristal koji je odlučio da sa vama sarađuje na određenom projektu, javiće vam se sam. Osetićete. Uzmite ga, zahvalite mu se i nosite ga sa sobom naredna 72 časa.

Kada proteknu 72 časa, ponovo zahvalite vašem malom pomoćniku i vratite ga među vaše ostale kristale i prosto nastavite da ga volite jednako kao i sve ostale kristale iz vaše kolekcije.

Želju, koju ste tokom vremena neprekidnog nošenja kristala sa sobom učvrstili u svesti, takođe ostavite da miruje. Dajte joj vremena, kao što dajete vreme semenu koje ste posijali u bašti, da proklija i poraste. Da se izdigne u vidljivi svet u kojem živite.

PUT KRISTALA

WEB GUVERNER