oBLUTAK KOJI ODNOSI BRIGGE

Pre nego što su se pojavili „fidget spinner“ i igrice na mobilnim telefonima, postojao je oblutak koji odnosi brige. Mada zvuči mistično, radi se samo o najjednostavnijem obliku prirodne medicine!

Oblutak koji odnosi brige je sasvim običan oblutak koji ima izvanrednu sposobnost da opusti vaše uznemirene umove i pomogne vam da prestanete da brinete. On može biti mali kao nokat na prstu ili velik kao dlan vaše ruke. Možete da koristite oblutke koje sami pronađete na obali reke ili mora, ili da koristite ovalno isečene i ispolirane kristale.

Oblutak koji odnosi brige može biti ravan ili blago udubljen. Može biti jednostavan ili sa različitim ukrasima na sebi. Nek i obluci su ukrašeni rečima inspiracije i ohrabrenja. Religiozni simboli ili svete životinje su takođe popularni motivi.

 

Ko se prvi dosetio

Veruje se da su obluci koji odnose brige masovno korišćeni tokom perioda antičke Grčke, ali se zapisi o njima mogu naći i na Tibetu, gde su ih Budisti koristili tokom meditacije, kao i u Irskoj, gde su oblici pravljeni od zelenkastog mramora sa primesama serpentina. Takođe je poznato da su mnoga indijanska plemena koristila ovaj koncept za opuštanje.

 

Stvarna priča o nastanku ovog oblutka gubi se u folklornim pričama i legendama. Međutim, bez obzira kako je došlo do njihove upotrebe, oni predstavljaju pravi blagoslov.

 

Tehnika je izuzetno jednostavna, poznata od drevnih vremena, a tokom 1970-tih je postala izuzetno popularna. Sve što treba da uradite je da postavite oblutak između palca i kažiprsta. Dok trljate oblutak palcem, neprekidno kretanje aktivira živce smeštene u podnožju vašeg palca, što rezultira oslobađanjem prirodnih endorfina. To, pak, izaziva osećaj smirenosti i opuštenosti u telu i umu.

 

Koji je najbolji kristal za oblutak koji odnosi brige

Oblutak koji odnosi brige ima svoje mesto u paganskoj praksi, kao i Nju Age isceljivanju kristalima. Različite vrste kristala imaju različite vibracione energije, koje mogu pozitivno uticati na korisnika. Kristalni oblutak koji odnosi brige može se koristiti za eliminisanje negativnih osećaja i energija.

 

Za ovu namenu se posebno preporučuju kristali koji odgovaraju elementu Zemlje, koja nudi darove strpljenja, stabilnosti i odmora.

 

Ipak, koji kristal će biti najbolji za vas zavisi od toga koja boja i tekstura oblutka vas najviše privuče. Šta kod vas izaziva opuštanje? Ili ljubav? Ili samopouzdanje? Možda ćete takođe želeti da izaberete kristal za svoj oblutak koji odnosi brigu u skladu sa vašim horoskopskim znakom ili će vas prosto voditi intuicija.

 

Dakle, kad god se osećate pod stresom, uznemireni ili zabrinuti, zapamtite ovo: iako možda nećete uvek imati dragu osobu pored vas da vas uteši, uvek ćete imati oblutak koji odnosi brige.

 

PUT KRISTALA