OVAN

Vaša vladajuća planeta Mars odgovorna je za vašu vatrenu ličnost, što vas čini prirodnim vođom. Vas nije lako zaplašiti, imate izraženo samopouzdanje, sa lakoćom balansirate strasti sa ličnim integritetom. Ukratko, za vas se može reći da ste hrabri i nezavisni.

Upravo zbog liderskih kvaliteta koje posedujete, a koje često mogu da donesu mnogo stresa i tenzije, važno je da se okružite energijama kristala vašeg zodijačkog znaka. Osnovni kristali koji vam mogu biti od pomoći su ametist, jaspis, karneol, rubin, granat i citrin.

Ametist – velik broj pripadnika va[eg znaka ima problem sa strpljenjem. Brzo planete, i pokazujete veliko nezadovoljstvo kada nešto ne ide po va[em planu. U tom slučaju ametist je idealan za ublažavanje ovih karakteristika jer donosi unutarnji mir, daje strpljenje, donosi stabilnost i ravnotežu.

Jaspis – ovnovi su puni planova, hrabri, vole realizirati sve što zamisle. Jaspis u ovom slučaju pomaže da se lakše fokusirate i ostvarite svoje ciljeve, daje vam neustrašivost, a s druge strane deluje umirujuće i pomaže da se lakše nosite sa stresnim situacijama u životu.

Karneol – neki ovnovi imaju velik strah od neuspeha i sumnjaju u mnoge stvari a karneol im daje energiju, snagu i hrabrost te im pomaže da se reše strahova. Ovaj predivni kristal pomaže da verujete u sebe i svoje mogućnosti, i da se lakše kreativno i emotivno izrazite, pomaže da izrazite sebe i budete ono što jeste, te da otkrijete sve svoje talente.

Rubin - pomaže ovnovima da ostvare ciljeve i poklanja vam strast koja vam ponekad nedostaje, jer se duboko u sebi branite od potpune predanosti. Ovaj kristal vas uči da se opustite i da vam ne preti nikakva opasnost ako se otvorite prema bližnjima.

Granat - povećava vaše samopouzdanje tako što podržava vaše pozitivne misli i raspoloženja. On takođe povećava vašu energiju i izdržljivost a podiže i balansira energiju tela, tako da možete da se sa lakoćom nosite sa zahtevnim zadacima.

Citrin – je takođe dobar kristal za vas, pošto neprestano težite poboljšanju životnih okolnosti i sticanju materijalnih dobara, koja za vas predstavljaju garanciju životne sigurnosti.

PUT KRISTALA

WEB GUVERNER