REIKI I KRISTALI

Šta je Reiki

Reiki je oblik alternativne medicine koju je 1922. godine definisao dr. Mikao Usui, a koja u doslovnom prevodu znači: univerzalna ili božanska energija (Rei-ki).

Ona se zasniva na aktivaciji drevnih Budinih simbola i ključeva isceljivanja, koje je dr. Usui dobio boraveći 21 dan u stanju meditacije na jednoj svetoj gori u Japanu. Njemu su, dok je boravio u stanju duboke meditacije, date duhovne spoznaje drevnih formula, simbola i načina na koje je lečio sam Buda.

 Ovo je metoda isceljivanja dodirom, koja otklanja stres, popravlja raspoloženje, pojačava imunitet, aktivira sve odbrambene snage organizma i duha. Zbog toga što se tretman izvodi polaganjem dlanova na telo pacijenta, reiki se naziva i terapija dodirom.

Taj dodir, kažu oni koji su imali priliku da ga osete, isceljuje i dušu i telo.

Reiki promoviše principe zdravog življenja

1. Živeti bez brige

2. Živeti bez ljutnje

3. Živeti sa zahvalnošću

4. Raditi posvećeno – na poslu i na sebi

5. Živeti s dobrim namerama u duši i prenositi ih kroz ljubazne reči

Sedam kristala koje mora da poseduje svaki reiki praktičar

Kako kristali poseduju lekovita svojstva, veći broj praktičara reikija je počeo da ih uvodi kao pomoćno sredstvo tokom tretmana.

Postoji nekoliko načina na koje se kristali mogu koristiti tokom reiki tretmana. Pacijent ih može držati u rukama, mogu se postaviti na različite tačke na telu pacijenta, ili se mogu postaviti u prostoriju u kojoj se izvodi tretman, da bi pojačali energetske tokove.

Postoje doslovno hiljade kristala koji se mogu koristiti tokom reiki tretmana, ali se u praksi najčešće koristi sledećih sedam kristala:

1. Rozenkvarc daje meke i negovateljske vibracije i širi energiju bezuslovne ljubavi. To daje smirujuće energije i ima duboku vibraciju lečenja. Rozenkvarc pomaže da se otpuste emocionalne rane i odličan je za one koji imaju problema sa samopouzdanjem. Podstiče prihvatanje, samopouzdanje i samopoštovanje.

2. Ametist je izuzetno moćan, zaštitnički kristal koji ima visoke duhovne vibracije. Ove visoke vibracije pomažu učesnicima tretmana da povećaju svoju duhovnu svest. Ametist pomaže u lečenju bilo koje vrste negativnih obrazaca koji nisu za najviše i najbolje dobro ljudi.

3. Selenit je kristal mentalne jasnoće. On povećava mentalnu fleksibilnost, omogućava donošenje odluka i predstavlja kristal istine i iskrenosti. To je kristal koji poseduje veoma smirujuću vibraciju i odličan je za korišćenje tokom duhovnog rada ili meditacije. Selenit donosi čisto svetlo tokom svakog lečenja.

4. Ahat plava čipka ima umirujuće vibracije i poznato je da pomaže onima koji se bore sa nesanicom. Ahat plava čipka takođe čisti i balansira grlenu čakru, energetski centar koji je važan za komunikaciju i izražavanje istine.

5. Gorski kristal je jedan od najmoćnijih kristala za lečenje. On stimuliše imuni sistem i dovodi telo u ravnotežu. Gorski kristal pomaže u koncentraciji i otključavanju potisnutih uspomena. Ako jednostavno držite gorski kristal u ruci, time ćete da udvostručite svoje biomagnetno polje.

6. Prehnit  ispunjava iscelitelja bezuslovnom ljubavlju, što mu pomaže da još kvalitetnije odradi lečenje. Ovaj kristal poseduje visok duhovni potencijal, pošto je naštiman tako da rezonuje sa visokim božanskim vibracijama.

7. Crni turmalin se koristi kako za odbranu tako i za zaštitu od negativnih energije, psihičkih napada, magnetnog smoga mobilnog telefona, čarolija i loših namera. To je odličan kristal za uzemljenje energije i povećanje vitalnosti. Crni turmalin podstiče pozitivan stav bez obzira na situaciju u kojoj se čovek nalazi.

 

Osim za lečenje ljudi, reiki ima široku primenu i kod lečenja kućnih ljubimaca i bilja.

 

Antahkarana ogrlica, jedan od simbola reiki lečenja

PUT KRISTALA