SAMOPOUZDANJE

Svako od nas se nekada u životu suočio sa situacijom koju je doživeo kao svoj lični poraz i koja nas je naterala da sebi postavimo pitanje: da li sam ja dovoljno dobar za ovo?

Različiti smo. Za neke od nas to će predstavljati kratkotrajnu epizodu, sitni promašaj od kojega ćemo se brzo oporaviti i krenuti prema novim izazovima. Za neke, vreme da se oporave od poraza, bio on mali ili veliki, može potrajati duže nego što bi to itko pomislio, i pretvoriti se u dugotrajnu traumu.

Zašto? Šta se to događa tokom situacije koja za nas predstavlja poraz?

Jedna od stvari sa kojima se suočavamo u takvom trenutku jeste oštećenje, odnosno blokada sakralne čakre. Upravo od toga da li je neuspeh u nekom segmentu života doživljen kao ozbiljan ili prolazan, dovodi do slabije ili jače blokade sakralne čakre, a time i do bržeg ili sporijeg opravka. U nekim slučajevima, blokada sakralne čakre može da potraje godinama.

Vrednost samopouzdanja u rešavanju ovakve situacije je od velikog značaja.

KRISTALNA FORMULA ZA SAMPOUZDANJE

Ako osećate da je vaše samopouzdanje i samopoštovanje nisko, da nemate dovoljno snage da dostignete svoj puni potencijal i budete najbolja verzija samoga sebe, vreme je da pročistite svoju sakralnu čakru i otvorite sebi vrata u svet.

Sledeći kristali vam u tome mogu pomoći:

Karneol

Karneol se koristi za rad sa prve tri čakre, čime se postiže jačanje kreativnosti, kao i čišćenje i ojačavanje ove tri čakre. On se smatra jednim od najdelotvornijih kristala za jačanje samopouzdanja.

Kada držite karneol blizu svog tela, tako da vam dodiruje kožu, on može  ukloniti osećaj apatije i nezainteresovanosti. Osećaćete se kao da ste prekriveni energičnim vibracijama koje će vam pomoći da ostvarite sve što ste zamislili. Vratiće vam se osećaj energičnosti i optimizma, tako da ćete lako prevazići traume iz prošlosti i otpustiti nepotreban emotivni balast.

Narandžasti kalcit

Narandžasti kalcit je odličan za mentalno lečenje, jer balansira emocije, leči traume iz prošlih života, uklanja strah i pomaže u prevazilaženju depresije.  On ima sposobnost da rastvara probleme koji vas blokiraju i ne dozvoljavaju vam da postignete svoje istinske potencijale.

Ovaj kristal će delovati kao snažan energetski izvor energije, posebno kada treba da se uklone blokade i energizirati tri donje čakre. Pruža blagi podsticaj razvoju psihičkih sposobnosti i intuicije.

Sunčev kamen

Ovaj kristal donosi blagoslove, zaštitu i pojačava ličnu moć onoga koji ga nosi. On je slika svetlosti i blagostanja koje Sunce daje Zemlji.

Sunčev kamen će vam pomoći tako što će ojačati vaše liderske sposobnosti.

Kao jedan od kristala koji se koriste za lečenje Zemlje, sunčev kamen nam nudi otvorenost, toplinu, mentalnu jasnoću i blagoslov za vas i sve one koji su vam bliski. Ovaj kamen će pojačati vašu strast za sve što radite tako što će energizirati vašu sakralnu čakru, pojačati vašu volju i motivaciju.

Ružičasti kvarc

Ružičasti kvarc je jedan od najsnažnijih kristala koji pomažu samoizlečenje na dubokom nivou. On vibrira energijom čiste ljubavi i svetlosti. Ovaj kristal je savršen za one koji trpe zbog bilo kakvog zanemarivanja u prošlosti, slomljenog srca ili traumatskog incidenta koji je vezan za ljubav.

Samo time što ćete ga držati u ruci, ovaj kristal će otpočeti čišćenje blokada smeštenih u vašoj srčanoj čakri, i ispuniti vas vizijama sigurnosti, ljubavi i lepote.

PROGRAMIRANJE I NOŠENJE KRISTALA

Kao i za bilo koje druge namene, očistite kristal koji ste odabrali da vam pomogne da energetski pročistite blokade i poboljšate svoje samopouzdanje. Možete da odaberete jedan od navedenih kristala, ili da ih koristite sva četiri zajedno.

Nakon čišćenja odabranom ili odabranim kristalima uputite jasnu poruku o cilju koji želite da postignete.

Nakon toga ih nosite sa sobom dok ne osetite da je proces okončan. Odložite kristale na par dana. Ukoliko se ponovo pojave problemi samopouzdanja, nosite ih još neko vreme.

Ukoliko vaše novostečeno samopouzdanje potraje duži period nakon odlaganja kristala, zadatak je uspešno okončan i možete da ih reprogramirate za neke druge ciljeve.

PUT KRISTALA

WEB GUVERNER