ŠTA SU TO KRISTALI?

Kristali su prelepe strukture stare milionima godina, koje su svoj rast počele u vreme kada je Zemlja bila mlada i kada se još uvek razvijala i formirala.

Kristale odlikuje pravilna struktura atomske rešetke, i upravo ona predstavlja identifikacioni otisak koji određuje kojoj vrsti neki kristal pripada, bez obzira na njegovu boju (na primer, u zavisnosti od mineralnih primesa u kristalu Granata, on se može javiti u crvenoj, ružičastoj, zelenoj, narandžastoj, žutoj, smeđoj ili crnoj boji).

Atomska rešetka kristala sledi sedam osnovnih geometrijskih oblika: trougao, kvadrat, pravougaonik, šestougao, romboid, paralelogram i trapezoid. Rastom kristala ovi osnovni oblici rešetke se umnožavaju, te će tako umnožavanjem kristalne rešetke koja ima oblik trougla nastati piramidalni oblici kristala, itd.

Bez obzira u kom obliku se pojavljuju, jedno im je zajedničko: sposobnost prenošenja ili lomljenja svetlosnih zraka i način na koji se pune energijom.

Nauka kaže da kristali imaju najuređeniju strukturu koja se može naći u prirodi. Zbog svoje građe veoma su podložni energijama iz okruženja, te pod uticajem tih energija osciliraju, emitujući specifične vibracije. Ova mogućnost programiranja kristala putem energije koju upijaju, kao i njihova sposobnost čuvanja velikog broja informacija, čini ih jednom od suštinskih komponenti savremenih tehnologija. Zbog toga danas imamo kristale u kompjuterima, televizorima, mobilnim telefonima, satelitima, i tako dalje.

Upravo ovo je tačka na kojoj se presecaju nauka i misticizam: programiranje kristala za upotrebu u savremenim tehnologijama potvrđuje ono što su drevni ljudi znali intuitivno – da je moguće programirati kristale da bi nosiocu obezbedili lečenje, sreću, ljubav, dobrobit.

RAD SA KRISTALIMA

"Svaki kristal je različit, zato budite slobodni da eksperimentišete i istražite moći kristala".

Koji je moj kristal?

Koliko smo samo puta čuli da ne postoje dve iste pahuljice snega. Isto je i sa kristalima. Ne postoje na svetu dva ista kristala. Svaki od njih je jedinstven. Svaki od njih ima svoju jedinstvenu moć, jedinstvenu vibraciju, koja će da vam prija ili ne.  Sledite intuiciju. Odaberite onaj kristal u koji ste se „zaljubili na prvi pogled“. To je vaš kristal.

Kao i u svakoj drugoj duhovnoj praksi, rad sa kristalima zahteva vaše učestvovanje.

Kada radite sa kristalima na podizanju energije, čišćenju aure ili životnog prstora, kao i na poboljšanju određenih segmenata vašeg života, vi postajete ko-autor.

Sa kristalima možete raditi na nekoliko načina. Ovo su neki od njih:

  • Nosite izabrani kristal u torbici ili džepu ili ga svakodnevno nosite kao komad nakita (prsten, privezak, broš, ogrlica, narukvica).
  • Kada osetite zamor ili bezvoljnost, iskoristite kristale da bi očistili svoju auru. Za to koristite kristale koji mogu da uklone ili asimiliraju negativnu energiju i obnove pozitivne vibracije.
  • Meditirajte držeći izabrani kristal u ruci ili na čakri koja je blokirana ili joj treba dodatna energija. (Svi kristali emituju energiju, pa je važno biti otvoren i imati pozitivnu nameru da bi vas privukao kristal koji najbolje odgovara vašim ličnim potrebama u tom trenutku).
  • Držite odabrani kristal na noćnom ormariću ili ispod jastuka, kada vam je potrebna obnova energije ili miran san.
  • Načinite kristalnu mrežu koristeći kristale koji odgovaraju segmentu koji želite da poboljšate (ljubav, karijera, itd.).

MISTERIJA KRISTALA

Kao što možete videti, svaki od navedenih kristala ima mnogo različitih osobina. Pored tog, lista kristala koji su dostupni i koji vam mogu pomoći u mnogim segmentima života, daleko je veća. Ovo ne znači da trebate otrčati u nabavku i nabaviti ih sve. Vremenom ćete se uveriti da će, jednom kada počnete da radite sa kristalima, oni sami doći u vaš život: i to oni koji će vam upravo u tom trenutku biti potrebni.

Takođe, neki kristali će otići od vas. Ili ćete iz izgubiti, ili ćete osetiti kada i kome treba da ih predate. Nemojte se tome opirati. Poslušajte.

To je deo misterije kristala.

Ako ste radoznali ali i dalje skeptični u pogledu kristala, predlažem vam da kupite jedan i da vidite da li se nešto promenilo u vašem životu, da li se osećate drugačije. Ne brinite. Najgore što vam se pri tome može dogoditi jeste da se ne dogodi ništa!

 

PUT KRISTALA

WEB GUVERNER